Werkwijze

Het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor de meest bijzondere en kwetsbare patiënten: kinderen. De Stichting Vrienden van het Sophia en de Stichting Sophia Kinderziekenhuis Fonds doen er alles aan om hun verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken en dragen bij aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende projecten. Zij ondersteunen de visie van het Sophia:

Elk kind – ziek, of gezond met een beperking – heeft recht op de allerbeste zorg die er is.

Kinderen knutselen voor Sophia 1013-11

Financiële steun voor jouw onderzoek

Stichting Sophia Kinderziekenhuis Fonds

De Stichting Sophia Kinderziekenhuis Fonds maakt al vele jaren wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Sophia mogelijk. Dit resulteert niet alleen in de beste zorg voor zieke kinderen, maar biedt kans aan (jonge) talentvolle onderzoekers. Het betreft de toekomstige onderzoeksleiders die de potentie hebben het onderzoek naar de gezondheid van kinderen naar een hoger niveau te tillen. Meer informatie over de subsidie mogelijkheden van het Sophia Fonds zijn te vinden via de onderstaande links.

Wetenschappelijk onderzoek

Sophia Fonds Talent Award

Short Term Minor

Stichting Vrienden van het Sophia

De Stichting Vrienden van het Sophia werft gelden voor innovatieve behandelmethoden en projecten die zijn gericht op het welzijn van patiënten en familieleden. Belangrijk daarbij is dat het project niet bekostigd kan worden vanuit het reguliere zorgbudget.

Welzijnsaanvragen

Valt jouw project niet onder de categorie welzijn maar is je project innovatief en aansprekend voor donateurs? Download dan het onderstaande aanvraagformulier en stuur deze aan projectaanvraag@vriendensophia.nl.

Let op: het project dient nadat de financiering rond is op korte termijn te kunnen starten.

Aanvraagformulier innovatieve projecten

Voorwaarden projectaanvragen

Contact & support 

Madelief Mac Lean (projectmedewerker)
Telefoon: 010 – 70 (41312)
E-mail: projectaanvraag@vriendensophia.nl