Uitreiking Sophia Fonds Talent Award

25 apr 2023

In aanvulling op de jaarlijkse mogelijkheid een subsidie aan te vragen voor wetenschappelijk onderzoek wil het Sophia Fonds jonge talentvolle onderzoekers in hun ontwikkeling ondersteunen. We zijn verheugd om te laten weten dat het Sophia Fonds in 2023 een persoonsgebonden award heeft gelanceerd: de Sophia Fonds Talent Award.

De Sophia Fonds Talent Award biedt financiële ondersteuning (€ 50.000) aan jonge recent gepromoveerde talentvolle (arts-)onderzoekers met de potentie en intentie om een eigen onderzoekslijn in het Sophia op te gaan bouwen. Het ondersteunen van deze talentvolle onderzoekers is voor het Erasmus MC Sophia een zeer waardevolle investering in de toekomst. Het betreft de toekomstige onderzoeksleiders die de potentie hebben het onderzoek naar de gezondheid van kinderen naar een hoger niveau te tillen.

Binnen het Sophia Kinderziekenhuis is aan de jonge (arts-)onderzoekers de mogelijkheid gegeven om een aanvraag in te dienen. De aanvraag bestaat uit een aantal elementen: narrative CV, beschrijving van het onderzoek, aanbevelingsbrief afdelingshoofd en een kort filmpje. De ingediende aanvragen zijn door de Adviesraad van de Sophia Fonds Talent Award, Kinderadviesraad en het Sophia Fonds beoordeeld. Op 13 april 2023 vond het 10-jarig jubileum van de Sophia Research Day in theater Zuidplein plaats. In het kader van het 50-jarig jubileum van het Sophia Fonds is op deze dag de winnares van de Sophia Fonds Talent Award bekend gemaakt. Uit de inzendingen is Joany Zachariasse tot winnares uitgeroepen.

Joany Zachariasse: “Enorm blij en trots ben ik met de toekenning van de Sophia Fonds Talent Award! Door deze award kan ik wetenschappelijk onderzoek doen naast mijn opleiding tot kinderarts, met als doel om gegevens uit het elektronisch patiëntendossier beter bruikbaar te maken voor onderzoek.”

Namens de Sophia Stichtingen nogmaals van harte gefeliciteerd Joany Zachariasse!